Online een medisch dossier bekijken is niet voor iedereen gemakkelijk. De huisartsen van de Hoeksche Waard bieden samen met Bibliotheek Hoeksche Waard vanaf donderdagochtend 19 oktober de gratis cursus ‘DigiVitaler’ aan. Je leert tijdens deze vier wekelijkse bijeenkomsten hoe je kan inloggen in het patiëntportaal van de huisarts om je medisch dossier te bekijken en gebruik te maken van de online mogelijkheden zoals het aanvragen van herhaalrecepten, een vraag stellen of een afspraak maken.

Digitale toekomst in de zorg
De digitalisering in de huisartsenpraktijken en ziekenhuizen is in volle gang. Het is dus belangrijk om te leren hoe het medisch dossier thuis op de eigen computer bekeken kan worden. Ook het dossier van ziekenhuizen is online toegankelijk.

Patiënten vanaf 16 jaar kunnen online hun medisch dossier van hun huisarts bekijken. Bij sommige huisartsenpraktijken kan online ook een herhaalrecept aangevraagd worden, digitaal een vraag gesteld en/of afspraak gemaakt worden. De patiënt kan in de beveiligde omgeving inloggen via de website van de huisarts. Als een patiënt bij de huisarts is geweest, maakt de huisarts een kort verslag in het medisch dossier. In het online medisch dossier kunnen patiënten thuis het verslag, de gemaakte afspraken en eventuele uitslagen nog eens rustig nalezen.

Cursusdata en locaties
De cursus bestaat uit vier wekelijkse lessen.
De lessen zijn op de donderdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur
De datums zijn: 19 en 26 oktober en 2 en 9 november.
Locatie: Multifunctionele accommodatie de WURF
Voorstraat 33 a
3265 BT Piershil.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de cursus DigiVitaler via telefoonnummer 06-8261 9404 of via e-mail ido@debhw.nl of bij de balie van de bibliotheek in de woonplaats.

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden