Over de Slim Langer Thuis-woning

Genieten van het leven. Zo lang mogelijk. Dat zien de meeste mensen voor zich. Maar hoe moet dat als het allemaal niet meer zo makkelijk gaat? Bijvoorbeeld in de huiselijke omgeving. Daar denken we nog niet vaak over na.  Wij geloven erin dat mensen met hulp van hun naasten en ondersteuning van handige hulpmiddelen en technologieën (langer) veilig en comfortabel thuis kunnen blijven wonen. En dat laten we u zien en kunt u ervaren in de Slim Langer Thuis-woning. In de woning hebben we een selectie van zo’n 50 (technologische) hulpmiddelen die thuis gebruikt kunnen worden, zodat u zo lang mogelijk het heft in eigen handen heeft en zelfstandig kunt blijven functioneren.

De Slim Langer Thuis-woning is een initiatief van Gemeente Hoeksche Waard en HW Wonen in samenwerking met Welzijn Hoeksche Waard en het programma Thuis in de Kern.

Lang Leve Thuis

Ondanks het gebruik van (technologische) hulpmiddelen kan het zijn dat u niet in uw huidige woning kan blijven wonen in de toekomst. Dat uw woning, zoals die nu is, op termijn niet de veiligheid en het wooncomfort biedt dat u dan nodig heeft. Met aanpassingen zou de woning in de toekomst wel bij u en uw woonbehoeften kunnen passen. Om dat te weten te komen, kunt u vanuit Lang Leve Thuis een gratis woningscan laten uitvoeren aan uw huidige woning of aan de nieuwe woning die u van plan bent te kopen/huren. De Lang Leve Thuis-adviseur komt dan in de woning langs om de situatie in kaart te brengen. U ontvangt vervolgens een vrijblijvend persoonlijk advies, afgestemd op uw (toekomstige) woonwensen en -behoeften.

Waarom de Slim Langer Thuis-woning?

Gemeente Hoeksche Waard en HW Wonen hebben met diverse partners een Wonen, Welzijn en Zorgvisie (WWZ-visie) gemaakt. Een belangrijk onderdeel van deze visie is dat inwoners van de Hoeksche Waard op een veilige en comfortabele manier in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen en oud(er) kunnen worden. Om hierin te ondersteunen hebben zij samen het initiatief genomen tot de Slim Langer Thuis-woning.

De woning laat zien wat er thuis allemaal mogelijk is met handige hulpmiddelen en slimme technologieën. Het geeft inwoners, mantelzorgers en professionals de mogelijkheid om deze hulpmiddelen en technologieën zelf te ervaren in de woning. Zo maken we ze toegankelijk en tastbaar.