Identiteitsfraude, phishing, oplichters op social media. Leer hoe het ze te herkennen en wat er tegen te doen valt tijdens de lezing op woensdag 25 oktober in Numansdorp en en Strijen. Dit is een samenwerking met de Rabobank en SeniorWeb met de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Herkenning en bescherming. Dat zijn de belangrijkste wapens tegen fraude op internet. Iedereen die op de hoogte is van de nieuwste trucs van oplichters heeft een stapje voor. En wat te doen als iemand toch in de val is getrapt? Bank bellen, aangifte doen, gegevens bewaren. Wie op een link heeft geklikt en per ongeluk rekeninggegevens heeft ingevuld op een criminele website, kan het beste meteen contact opnemen met de bank.

De lezing wordt gegeven op twee locaties: woensdag 25 oktober in Numansdorp van 10 uur tot 12 uur in de Campus (Bernhardstraat 25) en in Strijen van 14 uur tot 16 uur in Streona (Stockholmplein 6). Medewerkers van Bibliotheek Hoeksche Waard en Rabobank Hoeksche Waard zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden. SeniorWeb besteedt de hele maand oktober extra aandacht aan fraude en veiligheid op internet.

Iedere bezoeker ontvangt een cadeaubon voor een gratis SeniorWeb-jaarlidmaatschap! Zo kan men vrijblijvend kennis maken met alle voordelen van SeniorWeb. Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard: www.debhw.nl.

Aanmelden is noodzakelijk via www.debhw.nl/actueel/agenda of mondeling aan de balie in de bibliotheek. Deelname is gratis. De lezing wordt gegegeven op twee locaties: op woensdag 25 oktober in Numansdorp van 10 uur tot 12 uur in de Campus in de bibliotheek (Bernhardstraat 25) en in Strijen van 14 uur tot 16 uur in Streona (Stockholmplein 6).